Hajmosás szappannal?

Bizony, mossunk hajat natúr szappannal!

A natúr szappan az egyik legkiválóbb hajápoló, csak meg kell tanulni a praktikát.


A szappannal történő hajmosáskor kinyílik a haj szerkezete, mint egy toboz, ezáltal kiválóan tudja tisztítani és ápolni a hajat a szappan, azonban a haj szerkezetét újra vissza kell zárni (a gubancolódás és az ebből eredő sérülések elkerülésére), amelyet megtehetünk egy egyszerű öblítéssel.

Az öblítés történhet vízzel hígított citromlével, vagy almaecettel (másfél liter vízhez adjunk 1 dl-t), de még egyszerűbb ha befőzési citromsavat használunk (általánosságban: 1,5 evőkanál citromsavat oldjunk fel másfél literes palackban vízzel, hajhossztól függően több citromsav is szükséges lehet, érdemes kitapasztalni). Öntsd a hajadra miután kiöblítetted a szappanhabot, majd tiszta vízzel alaposan öblítsd ki.


Nézzük lépésről lépésre:

0. készítsd elérhető közelségbe az ecetes, vagy citromos, vagy citromsavas vizet 1. alaposan vizezd be a hajadat és a szappant 2. szappanozd be a hajadat és masszírozd át a fejbőrödet is amennyire kellemes 3. öblítsd ki a hajadból a szappanhabot tiszta vízzel 4. öblítsd le a hajadat az ecetes, vagy citromos, vagy citromsavas vízzel, annyira gondosan, hogy a hajtőtől a hajvégekig mindenhol érje a hajat (óvatosan simítsd végig a kezeddel is, hogy biztosan mindenhol érte az öblítés) 5. végezetül ismét alaposan öblítsd le a hajadat tiszta vízzel


Ugye milyen egyszerű?

NÉZZ KÖRÜL A WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Featured Posts