Hogy kerül az élelmiszer a fürdőszobába?

Talán nem is gondoljuk, hogy egy alapanyag, melyet a mindennapi konyhai teendőink során használunk mennyire sokoldalú és mennyi mindent lehet belőle, vele készíteni.


Rutinszerűen levesszük a polcról, beletesszük az ételbe, ott elvégzi a megszokott feladatát, a maradék pedig visszakerül a polcra, miközben akár számos más, csodás tulajdonsággal bír, melyet a háztartás többi helyiségében, vagyis az életünk más területein is lehet hasznosítani.

Serkentő szappan chilivel és levendulaolajjal

A gasztronómiai felhasználáson túl nagyon gyakori vendégek az élelmiszeripari alapanyagok a natúr kozmetikumokban. Gondoljunk csak az olajokra, a trópusi zsírokra, a növényi illóolajokra, vagy akár a természetes színezékekre, fűszerekre, szárított növényekre, melyek kiválóan felhasználhatók szappanokban, krémekben, ajakápolóban és más kozmetikumokban.

Vörös szőlőhéjas szappan és zöldcitromos homoktövis szappan

Ahogy az ételeink esetében is ajánlott keresni a vegyszermentes és szintetikus adalékanyagoktól mentes, kevéssé feldolgozott, vagy feldolgozatlan alapanyagokat, nincs ez másképp a kozmetikumoknál sem, hiszen a bőrünkön keresztül felszívódva ugyanúgy bekerülhet a szervezetbe.


Miért érdemes természetes, tiszta, vegyszermentes kozmetikumokat használni?


Röviden: mert bőrbarátok.

Olyan összetevőkből állnak, melyek struktúráit sejtjeink felismerik és kezelni is tudják. Helyes használat esetén nem rontják el a bőrünk felszínén lévő emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belőle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtől, legyen az méreganyag, zsiradék, vagy bármi más.


Persze fentieken túl nagy előnyük, hogy az egészségünk mellett a környezetünket is kímélik...

NÉZZ KÖRÜL A WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Featured Posts