Elérkezett az idő a váltásra


A szőlőmagolaj szappannal sok-sok átvirrasztott éjszakát töltöttünk együtt, folyamatosan azon kísérletezve, hogy a benne lévő nemes anyagok megtartása mellett hogyan tudjuk minél tovább kitolni az esetleges oxidációt.

A tartósítószermentes és mindenféle szintetikus anyagot mellőző szappanok nem tarthatóak el korlátlan ideig, ahogyan egy hidegen sajtolt olajnál is természetes folyamat az oxidáció, az avasodás.


Közel 8 hónapon át kísérleteztünk azon, hogy tudjuk garantálni a legalább egy éves eltarthatóságot úgy, hogy ne kössünk kompromisszumot az alapanyagok tekintetében.


A növényi olajok telített és telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, melyek különböző tulajdonsággal rendelkeznek és eltérő arányban találhatók meg az olajokban. Az összetételtől függően vannak érzékenyebb és ellenállóbb, vagyis gyorsabban és lassabban oxidálódó (avasodó) olajok, amely persze függ más tényezőktől is, mint pl. a tárolási körülmények.

Természetesen számos alapanyag segít nekünk az eltarthatóság növelésében, pl. a bőrradírozó szőlőmagolajos szappan a szőlőmag őrlemény magas antioxidáns tartalma miatt sokkal kevésbé volt érzékeny a teszteken, mint a natúr szőlőmagolajos szappan.


Fentiek miatt az első és emiatt egyik kedvenc szappantípusunk a szőlőmagolajos szappanjainkban a shea vajat kakaóvajra cseréltük.


Miért jó ezt nekünk is és nektek is?


- a kakaóvaj az olívaolaj alapú szappanjainkban már általatok is visszaigazoltan bizonyította csodás voltát,

- ha egy típusú alapanyagból egyszerre nagyobb mennyiséget tudunk beszerezni, akkor valamennyivel kedvezőbb árat lehet elérni, így a természetes alapanyagok folyamatosan emelkedő beszerzési árai ellenére, tudjuk tartani a 3 éve megszokott árainkat,

- segíti nekünk az eltarthatóság növelését, melyen sok-sok hónapon keresztül dolgoztunk, így közeledve a nyár felé mi is nyugodtabbak vagyunk, hiszen a kakaóvaj kevésbé érzékeny az avasodásra és mi továbbra sem használunk semmilyen szintetikus anyagot (tartósítószert sem).


Átmeneti ideig biztosan lesz átfedés a partnereink készleteiben, a termékinformációs kártyából azonban egyértelműen be tudjátok azonosítani, hogy melyik típus.


Reméljük, továbbra is szeretni fogjátok a natúr és a bőrradírozó szőlőmagolaj szappanunkat (is).


NÉZZ KÖRÜL A WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Featured Posts